Pruulitud ELU - kolmas laar: meistrid, tehnoloogiad ja kultuur 19. sajandi lõpus

Traditsiooniliste toiduainete ja -valmistamismeetodite taasavastamine on moes. Sellest annavad tunnistust arvukad ettevõtted, mis defineerivad oma tegevust läbi seletamatu maagilise sõna „käsitöö“. Pruulitud ELU on projekt, mis vaatleb üht traditsioonilise toiduainetöötlemise meetodit ehk pruulimist ja sellega seotud muid käsitöölisi oskusi. Projektiga tahame kokku viia ülikooli teadusekspertiisi, praktiseeriva pruulikoja kogemust ning pärandtehnoloogia: traditsiooniliste puust pruulimisnõude valmistamise oskused. Pruulitud ELU - kolmas laar on kaasanud koostööpartneritena Humalakoja ning TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia.

Projektiga lähemalt tuvumiseks logi sisse

Juhendaja(d)

UP

Ulrike Plath

plath@tlu.ee

KV

Kaarel Vanamölder

lambert@tlu.ee

Kaasjuhendaja(d)

KT

Kadri Tüür

tyyr@tlu.ee

#ajalugu #käsitöö #teaduse rakendamine