Pruulitud ELU – teine laar
Projekti eesmärk
Projektis uurime sel korral, kas on võimalik pruulida teaduslikul eesmärgil õlut, mille põhiliste koostisosade (linnased, pärm, humal) omadused vastaksid võimalikult täpselt 18. ja 19. sajandil kasutatule?
Laiemaks uurimisprobleemiks on küsimus, kas ja millise määrani on võimalik minevikku, antud juhul siis vanu retsepte ja vanu tehnoloogiaid, taasluua? Ajaloo taasloomiskatseil puututakse autentsusküsimusega ikka ja jälle kokku. Kuidas leida endisaegseid tooraineid või millega neid asendada? Kas ja kuidas muuta vanu maitseid tänapäeval aktsepteeritavaks? Kuidas luua legend vanale või vanast, mis võiks „müüa“ ka laiemale tänasele publikule?
Anname osalejatele võimaluse kogeda ajaloolise uurimustöö läbiviimist, spetsiifiliste tekstide tõlkimist ning tulemuste rakendamist praktikas. Läbi praktilise tegevuse jõuame omakorda tagasi teoreetiliste probleemide juurde.