Eesti avalike tegelaste sünnigeograafia III

Interaktiivse kaardi koostamine, mis kajastab kuni 1940. aastani tegutsenud Eesti avaliku elu tegelaste sünnikohti ja muud tutvustavat teavet.

The aim of the project

Projekti laiem eesmärk on avardada inimeste silmaringi Eesti ajaloost, kultuurist ja avaliku elu tegelastest. Projekti kitsamaks eesmärgiks on koostada interaktiivne kaart, mis kajastab Eesti avaliku elu tegelaste sünnikohti ja muud tutvustavat teavet  (nii üldjaotus kui ka isikute tegevusalade lõikes). Tulemit saab kasutada koolides õppematerjalina. Koostatud kaarti tutvustatakse ajaloo ja kirjanduse õpetajatele ning muudele sidusrühmadele.

Projekti esimeses etapis koostati 2022/2023 õppeaastal interaktiivne kaart, mis peegeldab väljaandes "Eesti avalikud tegelased" kajastatud isikute sünnikohti. Projekti teine etapp keskendus "Eesti biograafilise leksikoni" materjali läbitöötamisele.

Projekti kolmas etapp koostab interaktiivse kaardi ja kogub materjali "Eesti biograafilise leksikoni täiendusköite" (Kirjastus Ühisus "Loodus", Tartu 1940) põhjal. Oluline on ka varasemate projektide raames loodud kaardirakenduse arendamine. Tulemi väärtust suurendab Tallinna Ülikooli Informaatika esimese kursuse üliõpilaste suvekooli raames spetsiaalselt selle ELU projekti tarbeks välja töötatud uue atraktiivsema interaktiivse kaardirakenduse juurutamine ja arendamine kasutades Spring Boot raamistikku tagarakenduseks, Leaflet teeki eesrakenduse jaoks ning PostgreSQL andmebaasi. Rakenduse arendus  peab tagama, et keegi kolmas isik ei saa omavoliliselt kaardil olevaid punkte muuta ega ebakorrektselt uusi lisada. 

Supervisor(s)

KR

Kädi Riismaa

kadiri@tlu.ee

Co-supervisor(s)

AL

Aira Lepik

aira@tlu.ee

Project members

K
Kristi
L
Liina
M
Merili
M
Maria
S
Sandra
D
Diana
K
Karolina
S
Säde Lee
Ü
Ülle
L
Lizeth
I
Iljar Johannes
M
Märt
E
Elis
L
Laura
A
Asko
O
Ott
A
Annika
Linguistics and Language Editing (1)
Molecular Biochemistry and Ecology (2)
Law (1)
Integrated Natural Sciences (1)
Special Education (1)
Law (3)
Asian studies (1)
European Modern Languages and Cultures (1)
Integrated Natural Sciences (1)
Law (1)
Teacher of Physical Education (2)
Open Academy (1)
Handicraft Technology and Design (1)

Project materials

Eesti avalike tegelaste sünnigeograafia III lõpuesitlus_0.pdf (531.96 KB) Eesti avalike tegelaste sünnigeograafia III portfoolio
Eesti avalike tegelaste sünnigeograafia III portfoolio_2.pdf (1.26 MB) Eesti avalike tegelaste sünnigeograafia III portfoolio